Parkering P-hus

Betaler parkering for biler som må flyttes

 

 Biler som står parkert langs sentrumsgatene gjør det vanskelig for brøytemannskapene å gjøre en skikkelig jobb, sier kommunalsjef Torunn Årset. Nå betaler kommunen igjen parkering for biler som må flyttes fra sentrumsgatene for å gi plass til brøytebilen. Det er behov for å rydde snø i sentrum fra i morgen ettermiddag og gjennom natten til torsdag.

 

Store snømengder har gitt krevende kjøreforhold og dårlig fremkommelighet, og i sentrumsgatene skaper parkerte biler ekstra utfordringer for brøytemannskapene som nå jobber på spreng for å holde gatene åpne. Nå er det ventet enda mer snø, og vi har derfor behov for at biler flyttes slik at denne jobben kan gjøres på kvelds- og nattestid.

 

De som har avtale om beboerparkering tilbys derfor gratis parkering i parkeringshuset i Conradis gate (nedenfor biblioteket) fra klokken 15.00 onsdag 17. januar til torsdag 18. januar klokken 9.00 om morgenen. For at du ikke skal bli belastet med parkeringsavgift i dette tidsrommet, må du gi beskjed til kommunen innen klokken 16.00 onsdag 17. januar.

 

 Vi har oppfordret folk til å flytte bilene, men mange har ikke noe sted å gjøre av den. Derfor har kommunen nå inngått en avtale med parkeringshuset nedenfor biblioteket i Conradis gate. De som må flytte bilene sine kan parkere i parkeringshuset frem til torsdag morgen klokken 9.00, så tar kommunen regninga, sier Årset.

 

Viktig – gi beskjed umiddelbart!

Bileiere som ønsker å benytte seg av tilbudet, må sende en e-post til kommunen så fort bilen er parkert. E-posten sendes til postmottak@tonsberg.kommune.no, og i emnefeltet skriver man «Parkering Conradis gate». Alternativt kan man ringe kommunens sentralbord på telefon 33 40 60 00 og gi beskjed der.

 

 I e-posten må man oppgi bilens registreringsnummer, så tar vi kontakt med parkeringsselskapet og sørger for at bileieren ikke belastes for parkeringen, sier Årset.

 

Bilen må da flyttes ut av parkeringshuset før klokken 9.00 torsdag morgen.